Dige og offentlig sti i Jyllinge

klaus-aare-bang_452x640

Af Klaus Aare Bang, Næstformand – Roskilde Konservatives Vælgerforening.

Stormene har blæst i hele landet de sidste par år, og dele af Jyllinge har sammen med andre steder i landet været rigtig hårdt ramt. Mange af beboerne og familier har haft en hverdag i skurvogne og lignende, indtil det har været muligt af flytte tilbage deres boliger igen. Ikke alle er kommet helt på plads endnu.

Nu blæser der igen ”storme” over disse områder i Jyllinge. Selvom et enstemmigt byråd vedtog kystsikring ved Værebro Å, så kom der sand i maskineriet for en del af ejerne. Grunden til dette er af S, SF, R, El og DF (21 medlemmer i Byrådet) stemte for af der i forbindelse med af etableringen af diget, også skal være en offentligt sti.

Det betyder af en del af grundejerne langs Værebro Å godt nok bliver skærmet af for eventuelle vandstigninger, men med i købet for at disse familier skal føle sig trygge så, skal de pludselig finde sig i af deres boliger bliver sat mere mindre til offentligt beskuelse grundet denne påtvungne sti.

Det Konservative Folkeparti er ikke enig i denne beslutning, og vi ser det som en indirekte afpresning over for disse beboere.

Et enig Byråd har vedtaget af hjælpe disse områder med et dige, så lignende fremtidige situationer kan undgås. Tidshorisonten for etableringen af diget er ca. et par år, men den tidshorisont vil nu blive forlænget grundet spørgsmålet om en offentlig sti.

Derfor er vil vi foreslå, at ideen med den offentlige sti fjernes fra projektet, så dette kan sættes i gang omgående, så beboerne i de berørte områder kan få sikret deres huse så hurtigt som muligt.

 

Bragt som debat indlæg i Dagbladet den 19. maj 2015 samt i Roskilde Avis den 27. maj 2015