Vejen til nepotisme!

lars-lindskov_452x640keld-holm_452x640

Af Lars Lindskov – Byrådsmedlen i Roskilde – Det Konservative Folkeparti og Keld Holm, Formand – Roskilde Konservatives Vælgerforening.

Det forlyder ifølge Avisen.dk, at Roskilde Kommune vil boykotte lavprisselskabet Ryanair, der indtil videre ikke har indgået en overenskomst med fagbevægelsen. Det er Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten og De radikale, der står bag indstillingen om et boykot.

Ifølge Enhedslistens Henrik Stougaard fordi man værner om Den Danske Model, hvor man forhandler overenskomster på arbejdsmarkedet.

Der skal ikke herske tvivl om, at vi er tilhængere af Den Danske Model, hvor arbejdsmarkedets parter forhandler om og fastsætter løn- og arbejdsvilkår. Vel at mærke uden indgriben eller indblanding fra tredjepart.

Vi har ingen præferencer til Ryanair, og vi håber, at selskabet indgår en overenskomst på ordentlige og fair vilkår. Men det er et anliggende mellem Ryanair og fagbevægelsen, og det skal Roskilde Kommune ikke blande sig i.

Kommunen skal vælge sine løsninger ud fra andre kriterier, det kan være pris i forhold til kvalitet, og så er det da muligt, at Ryanair fravælges. Men det skal ikke ske for at beskytte Den Danske Model, for den er bedst tjent med ikke-indblanding fra tredjepart.

Med en beslutning om at boykotte Ryanair, er kommunen ude på et skråplan. Det næste bliver vel, at kommunen fravælger en virksomhed, der har indgået overenskomst, men med en såkaldt gul fagforening, og de tilhører jo ikke de røde venner i fagbevægelsen. Vejen til nepotisme er ikke lang.

Roskilde Kommune skal ikke spille dommer i en strid på arbejdsmarkedet. Det må parterne selv klare. Det er Den Danske Model i øvrigt også bedst tjent med – på kort som på langt sigt.