Synergier omkring stadionprojektet

jesper-kejlhof_452x640

Visionen omkring Kildegården taler om ”et kraftcenter for kultur, idræt og fritid” og om at ”Kildegården skal være et pulserende hjerte, som udveksler energi med og knytter bånd til Roskildehallerne, Gimle, Roskilde Idrætspark, Absalons Skole, Tinghuset og Bymidten.”

Visse politikere er begyndt at problematisere over stadionprojektet i Rådmandshaven, og ser nu hellere at et nyt stadion lægges udenfor byen ved Dyrskuepladsen. Hvis der alene var tale om en fodboldbane med varme i, kunne det eventuelt give mening. Men nu er der jo ikke kun tale om en fodboldbane. Der er tale om et multifunktionelt projekt der spiller op til hele Kildegårds-området, med sportscollege, sundheds- og træningsfaciliteter til sportsudøvere generelt, ungdomsboliger, hostelfacilitet der spiller op til Kongrescenteret med mere. Hele denne synergi vil kun kunne realiseres med den nuværende placering. En fodboldbane med varme i, er faktisk det mindste af hele projektet.

Med hensyn til økonomien i projektet, kan vi jo passende sammenligne med Køge, hvor man planlægger nyt station og idrætshal til kr. 75 mill. Det planlagte byggeri i Rådmandshaven, koster ikke Roskilde Kommune én krone op af lommen. Kommunen lægger grund til og får et fodboldstadion, et opvisningsanlæg om du vil, med varme i banen, og 1500 flere siddepladser end projektet i Køge som betaling. Herefter tilhører stadionanlægget Roskilde Kommune, som fremadrettet lejer det ud til diverse brugere, herunder til fodbold, koncerter mv. Alle de andre faciliteter i projektet finansierer projektet. Det er bare god forretning, og et offentligt/privat partnerskab (OPP) når det er bedst.

Jesper Kejlhof

Roskilde Konservative

Byrådskandidat