Månedens kommentar – Hvor frivillige er vi?

 

jesper-kejlhof_452x640

I Roskilde Kommune fremhæver vi os omkring alt det frivillige arbejde, der løses af foreninger og frivillige. Men hvor frivillige er vi egentligt når det kommer til stykket? Hvad kan vi forvente at der skal løses af kommunen, og hvad kan vi løse som frivillige enkeltpersoner? Det er en gråzone, og selvfølgelig er der mange opgaver som kommunen skal løse og hvor der bliver nødt til at være professionelle personer – enten i kommunalt eller privat regi.

Der er dog ingen tvivl om at meget løftes igennem foreningslivet, hvor mange relationer dannes og forebygger f.eks. ensomhed. På det kommunale budget er der afsat 197 mio. kr. til fritids- og kulturområdet. (det samlede budget er 6.439 mio. kr. i 2016), og uden tvivl løftes der meget mere af det frivillige foreningsliv. Men det er jo også det, som kendertegner Danmark og et stærkt lokal samfund

Det er ved at være med i det lokale foreningsliv at netværk dannes og styrkes. Ud over at vi tit får konkret viden og erfaringer med hjem fra et foreningsarrangement, så er det også der vi møder naboen og andre fra byen. Men der er mange som kan have svært ved at komme af sted og ud af døren, måske er de generte eller bare ikke ”tør” komme af sted og får ikke gjort noget ved det. Vi har alle et ansvar for at danne et godt lokalsamfund, og det dannes ved at vi både bidrager og deltager selv i det.

Næste gang du skal af sted til et arrangement, skulle du måske spørge naboen eller en på din vej, om de ikke skal med?

Tak til de frivillige som løfter så meget i Roskilde – god sommer.

 

Med venlig hilsen

Jesper Kejlhof

Bestyrelsesmedlem af Det Konservative Folkepartis Vælgerforening i Roskilde