Dårlig opførsel på byens gymnasier

Vi forstår sådan set godt, at mange af byens gymnasieelever ikke bryder sig om udsigten til besparelser på deres uddannelse og derfor gerne vil markere det med en demonstration.

Men behøver man at demonstrere i skoletiden? Behøver man, som på Roskilde Katedralskole, at blokere for undervisning til de kammerater der gerne vil have undervisning i løbet af dagen? Demonstrationen var os bekendt først fra kl. 16.

Det tyder på, at mange af byens gymnasieelever ikke altid har det nemt med den gode opførsel. Men værre er det, når skolernes lærerstand og ledelse deltager i den dårlige opførelse.

Konservativ Ungdom har medlemmer og deraf bekendte på næsten alle byens ungdomsuddannelser, og i den forbindelse er det kommet os for øre, at ledelse og lærere ikke har taget afstand fra ”strejkerne” alle steder – tværtimod.

Et glimrende eksempel er Roskilde Katedralskole. Her har flere elever oplevet, at deres lærere direkte har opfordret til at blokere undervisningen. Så er det ikke særlig rart at være den elev der gerne vil passe sin undervisning, når selv ens lærer, der giver karakterer, opfordrer til det modsatte. Det er et misbrug af lærerautoriteten.

Reagerer ledelsen så med afstandtagen? Nej, man promoverer i stedet blokaden på sin facebookside

Det hele er ærlig talt meget skuffende. Protestér da endelig, men lad være med at tage andre elever som gidsler, og pas ærlig talt jeres skole. At gå på gymnasiet er ikke et arbejde man kan strejke fra, men i stedet et skatteyderfinansieret privilegium, som mange endda får lommepenge (SU) for at passe. Det privilegium forvalter I dårligt i disse dage.

Vi sender vores dybeste respekt til de elever der har turde stå imod. Det har ikke været nemt.

Martin Lang – Bestyrelsesmedlem – Det Konservative Folkepartis Vælgerforening i Roskilde

Philip Willaume Andersen – Formand – Konservativ Ungdom i Roskilde