Chokerende nyhed

Danmark er meget bureaukratisk, det er ingen hemmelighed.

Men for beboere i Jyllinge Nordmark er det ved at tage fuldstændig overhånd.

For 5½ år siden blev ca. 230 huse i området oversvømmet af stormen Bodil, og siden er vi blevet ramt af 6 mindre eller større hændelser, der har gjort at vi skulle sikre os mod vandet med water tubes og sandsække.

Sideløbende har lokale beboere sammen med kommunen arbejdet på at få en permanent sikring af området op at stå.

Desværre har en stor mængde klagenævn og indviklede regler forsinket processen. Samtidig er klagenævnene flyttet til provinsen, og har mere eller mindre ligget ned.

I september sidste år gik arbejdet i gang, og vi er nu ca. halvvejs med vores sikring.

Men i går fik vi så meddelelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet om at arbejdet skulle stoppes omgående fordi der lå en ubehandlet klage omkring primært Natura 2000, som kun vedrører en meget lille del af sikringen. Men alt arbejde skal stoppe,

0,09% af det område, der skal sikres, er Natura 2000 område. Men alligevel er vores kæmpe projekt sat helt i stå. Det betyder store forsinkelser – og endnu en vinter med nervøsitet, traumer, sandsække etc. – og oven i dette en kæmpe regning som Roskilde Kommune og beboerne skal betale.

Der kan være tale om flere millioner, der kunne have været anvendt bedre på velfærd.

Vi har i gennem processen talt med flere ministre og folketingsfolk, der har lovet at rydde op i dette bureaukrati, men intet er lykkedes, og vi står tilbage som gidsler.

I dag går Naser Khader til Miljøministeren for at prøve at skubbe til sagen.

Mogens Hallager

Byrådsmedlem i Roskilde for de Konservative.