Vi kræver erstatning til minkavlerne!

Det var en historisk og ufattelig trist dag, da regeringen fremlagde, at den vil aflive alle mink i Danmark. Mange familier stod pludselig med meldingen om, at hele deres livsværk og virksomhed var lagt i graven. Hvordan skal de nu forsørge deres familie, må mange have tænkt? Hvad skal de bruge deres arbejdsliv på? Og kan de komme igennem denne økonomiske krise?

Jeg forstår udmærket, hvorfor regeringen ønsker at sætte en stopper for coronavirussen og mindske smitten så meget som muligt. Selvfølgelig skal vi holde styr på COVID19 situationen – og det er selvfølgelig dybt alvorligt, når der eksisterer en trussel mod en vaccine. Uanset hvilken form for trussel, der er tale om.

Men her udraderer regeringen gør et helt erhverv. Man tager minkavlernes levebrød og sender adskillige familier ud i en stor økonomisk krise. De her familier står midt i en tragedie, og der er vores pligt at kompensere dem. Det vil vi i Det Konservative Folkeparti holde regeringen op på.

Det er svært at beskrive med ord hvilken situation, som de mange berørte familier står i. For os er det først og fremmest vigtigt at sikre, at minkavlerne ikke blot bliver tilbudt en nytteløs hjælpepakke, som de ikke kan bruge til noget. Eksempelvis ville et forslag om lønkompensation jo ærlig talt være helt på månen.

Minkavlerne skal have den økonomiske hjælp, som sikrer, at de kan komme på rette fod – og som kan gøre, at de kommer sikkert videre i deres liv. Det er dét, som vi kommer til at kæmpe for de forhandlinger, som der snart vil komme.

Jeg er utrolig ked af det på vegne af de her familier og minkavlere, og det mindste vi kan gøre, at da at få kompenseret dem, så de ikke lider unødig stort økonomisk tab.

Vi står overfor en krise – både sundhedsmæssigt og erhvervsmæssigt. Tingene skal hænge sammen, og derfor er det endnu vigtigere, at vi sørger for, at vores arbejde går hånd i hånd. Det er afgørende for os

Naser Khader, udenrigsordfører, Det Konservative Folkeparti