Splinten i din broders øje…

IMG_4522_Lars_Lindskov_2014

 

Dansk Folkepartis byrådsgruppe kommenterer i Dagbladet den 5. oktober på, at jeg på Økonomiudvalgets møde onsdag i denne uge undlod at stemme om fastsættelse af kirkeskatteprocenten i Roskilde Kommune.

Egentlig burde jeg ikke bruge tid på at kommentere på endnu et af dette selvretfærdige partis konstante udfald mod alt og alle. Men jeg vil såmænd gerne forklare, hvorfor jeg ikke stemmer om fastsættelse af kirkeskatteprocenten, når byrådet hvert år stemmer om de forskellige skatter, gebyrer og afgifter i forbindelse med budgetlægningen.

For det første, så mener jeg, at ens religiøse overbevisning er en personlig sag. Jeg er både døbt og konfirmeret, og jeg bekender mig til kristne kulturværdier. Men det synes jeg faktisk ikke kommer hverken Dansk Folkeparti eller andre ved.

For det andet, så har jeg siden mine unge dage i KU haft den principielle holdning, at det er menighedsrådet i det sogn, man bor i, der skal opkræve kirkeskatten og ikke kommunen. Det er jo ikke Roskilde Kommune, der driver kirkerne i kommunen. Og det er jo heller ikke Roskilde Kommune, der opkræver kontingentet til idrætsklubberne eller billetterne til DSB. Hvorfor skal jeg så som byrådsmedlem bestemme, hvad borgerne skal betale til kirken, som jeg ikke har indflydelse på?

For det tredje har jeg i min tid i byrådet aldrig stemt om lige præcis kirkeskatteprocenten. Jeg har altid undladt at stemme. Det har deres gruppeformand så først nu opdaget – efter 10 år – og det virker tilsyneladende som en stor åbenbaring…

Det konservative folkeparti har altid kendt mit synspunkt på dette område. Og når jeg hvert år undlader at stemme ved fastsættelsen af kirkeskatteprocenten er det som nævnt mere af principiel end religiøs art.

Egentlig forstår jeg ikke, hvorfor Dansk Folkeparti bekymrer sig så meget om min stemmeafgivning og Det Konservative Folkepartis politik – i stedet for at redegøre for deres egen politik. Fx løgnene om konsekvenserne for Europol-samarbejdet efter EU-afstemningen sidste år. Eller om balladen i deres egen byrådsgruppe, hvor de to menige partifæller åbent har luftet tankerne om at vælte Merete i forbindelse med kommunalvalget næste år.

Men når man har så travlt med andre, er det jo svært at have tid til at reflektere over sig selv. Til Dansk Folkeparti vil jeg derfor blot nøjes med at citere fra Det nye Testamente, Lukas-evangeliet, vers 41 og 42: ”Hvorfor ser du splinten i din broders øje, men lægger ikke mærke til bjælken i dit eget øje?  Hykler, tag først bjælken ud af dit eget øje; så kan du se klart nok til at tage den splint ud, som er i din broders øje.”

Lars Lindskov

Byrådsmedlem

Det Konservative Folkeparti