Mindeord – Jørn Rex

I det smukkeste solskin sagde vi fredag fra Gundsømagle Kirke et smukt farvel til Jørn Rex, der i flere år har været aktiv i Det Konservative Folkeparti – først i Gundsø vælgerforening, og siden kommunesammenlægningen i Roskilde vælgerforening.

Jørn var sammen med sin Birgit nogle af ildsjælene i Gundsømagle. Udover den nye Holmehøj-udstykning, der netop nu trækker nye borgere til kommunen, etablerede parret i 1988 lægehuset i Gundsømagle, der er indrettet i Birgits barndomshjem som 4. generation på gården.

Og de har fundet på mange andre gode ting – ikke mindst fordi Jørn var projektmager af Guds Nåde. Han havde altid gang i et eller andet. Og altid noget, der betød noget godt for andre.

Det var efter min mening derfor ganske velfortjent, at jeg sidste år indstillede dem til prisen som “Årets Borger 2017”. Desværre fik de ikke prisen – men jeg er glad for, at Jørn nåede at opleve, at vi er mange, der sætter pris på deres ufatteligt positive sind og altid gode humør. Og vi ved godt, at uden Birgit, så kunne Jørn ikke nå alt dét, han ville sætte i gang – så det var en fælles pris-indstilling af de to hjertevarme mennesker, som vi tydeligt kunne se kærligheden blomstrede imellem – år efter år.

Jørn blev 80 år. Det kunne man ikke se på ham. Han holdt sig ufatteligt godt – og var også åndsfrisk til det sidste.

Der bliver tomt i hjemmet på Hyldetoften nu. Men heldigvis har Birgit de næste tre generationer omkring sig. Og sammen med Odd Fellow-brødrene, partifællerne, vennerne og hele lokalsamfundet omkring sig håber jeg, at Birgit og familien kan mindes Jørn på en måde, hvor sorgen er til at bære – og gå fremtiden i møde vel vidende, at han efterlader smil og respekt omkring sit liv her i lokalsamfundet og på jorden.

På den konservative byrådsgruppes, Det Konservative Folkepartis og egne vegne vil jeg gerne sige tak til Birgit og familien for lån af Jørn – og hans idéer, viden og foretagsomhed, mens han var her.

Æret være Jørn Rex’ minde.

Lars Lindskov

Medlem af Roskilde Byråd

Gruppeformand, Det Konservative Folkeparti