Lars Lindskov tilbage i byrådet

lars-lindskov_452x640

Da den konservative Lars Lindskov kom tilbage i Roskilde Byråd ved starten af mødet onsdag aften, røg han direkte til tops som en af de mest indflydelsesrige medlemmer, i lighed med sin nu afdøde forgænger Carsten Wickmann.

Trods sit enlige mandat var denne afgørende for, at borgmester Joy Mogensen havde et sikkert og arbejdsdygtigt flertal bag sig og kommunens økonomiske politik i det sidste år, og denne position overtager Lindskov nu umiddelbart. De vigtige poster tilhører nemlig De Konservative, og det kan kun ændres, hvis partiet går med til det, og alle partierne bag konstitueringen efter sidste valg er enige.

Wickmann og Lindskov stod begge bag partiets politiske linje i de senere år, hvor de har været ‘borgerlige stemmer, der arbejder’. Deres udgangspunkt var, at når borgmesteren alligevel havde et rødt flertal, gjaldt det om at få mest mulig indflydelse i denne situation – i stedet for at sætte sig hen i et hjørne og være fornærmet over valgresultatet.

På den måde har De Konservative gennem de sidste par år haft en afgørende stemme og sørget for lavere afgifter samt en opprioritering af indsatsen for det lokale erhvervsliv – sammen med vigtige anlægsprojekter som et nyt Stændertorv og en stor ny svømmehal med en 50 meter bane.

Med sin baggrund i bagermestrenes arbejdsgiverorganisation og hårde diskussioner med fagbevægelsen var Wickmann en dreven forhandler, som vidste, hvor meget han kunne opnå på en måde, så begge parter blev tilfredse, og aftalerne holdt.

Lars Lindskov går mere op i oratoriske udfoldelser, der godt kan have en skarp klang, og derfor bliver byrådets debatter nok mere farverige nu. Men han har et godt forhold til borgmester Joy Mogensen, så derfor vil samarbejdet sikkert fortsætte, selv om der nu også bliver plads til en skarpere debat.

Gennem flere perioder har den 52-årige Lindskov været medlem af både Gundsø kommunalbestyrelse og Roskilde Byråd for De Konservative, men han røg ud ved sidste valg i november 2013, da partiet gik tilbage fra tre til et mandat.

Siden har han været formand for partiets vælgerforening i Roskilde og kunne samtidig bruge mere tid til at drive sin egen kommunikations-virksomhed, som har haft rigeligt at lave.

Overvejer posterne

Lars Lindskov overtager selvfølgelig Wickmanns plads i det centrale økonomiudvalg, der behandler alle sager, før de kommer i byrådet. Posten som formand for Erhvervsudvalget, hvor flere branche-organisationer sidder, er også så vigtig og prestigefyldt, at han som konservativ må og skal overtage den.

Wickmann var også formand for Roskilde-hallerne, men den post kan Lindskov ikke overtage, hvis han samtidig vil fortsætte som formand for Jyllinge-hallerne, hvor han har udført et stort arbejde omkring genopbygningen siden den store brand i sidste sommer. Eftersom Lindskov har sin politiske base i Jyllinge-området, ventes han at fortsætte derude, da han ikke har meget at vinde ved at overtage ansvaret for den store virksomhed ved Møllehusvej.

Selv holder Lars Lindskov de forskellige muligheder åbne og forklarer, at han nu skal tale med næstformænd og andre medlemmer de forskellige steder for at vurdere, hvad den bedste løsning er.

Kilde: Roskide Avis