Lad os købe julegaverne lokalt i år

Af Naser Khader, beskæftigelsesordfører for Det Konservative Folkeparti

Dagene er kolde og korte, men heldigvis inviterer december til hygge med varme drikke, familie og venner og masser af stearinlys. Det er sæsonen for gløgg, adventskranse og gaver, der skal pakkes ind.

Vi går en mørk tid igennem her om vinteren, og i år er den ekstra hård med restriktioner og corona. Det har ikke været et let år, og vi har brug for hinanden mere en nogensinde. Nedlukningen tidligere i år minder os om, at vi mennesker er sociale væsener, og vi har brug for fællesskabet. Julen er hjerternes fest. 

Det fællesskab er presset på grund af den økonomiske krise, vi har fået efter corona. Mange butikker har det hårdt, og butiksejere i Roskilde kæmper for livet. Men det er nu, at vi kan støtte hinanden ved at hjælpe de erhvervsdrivende ved at handle hos dem. 

Jeg vil derfor gerne opfordre til, at vi køber vores julegaverne i de lokale butikker i kommunen i år. På den måde sikrer vi, at folk ikke mister deres jobs, samtidig med at det skaber mere arbejde. Vi går en lang mørk vintertid i møde, og selv om der er lys for enden af tunnelen i form af en vaccine, har vi stadig brug for at få skubbet gang i økonomien indtil da. 

Danskerne har fået udleveret tre ugers feriepenge, så vi kan gøre netop det. Den bedste måde vi kan hjælpe hinanden på i år, er nemlig at handle hos de erhvervsdrivende. 

I Det Konservative Folkeparti kæmper vi for, at resten af feriepengene udleveres til borgerne. Det er god konservativ politik, at folk skal kunne bestemme over deres egne penge – og nu er der virkelig brug for, at pengene kommer ud og arbejde. Desværre holder regeringen på danskernes egne penge i år, selv om der er hårdt brug for, at de bliver udløst. 

Selv om regeringen har glemt, hvor vigtigt erhvervslivet er for dansk økonomi, så har vi ikke. Økonomien holder hånden under os alle, så den skal vi passe på. Vi inviterer derfor alle til at handle hos de både store og små butikker i hele Roskilde kommune for på den måde tager vi os af hinanden og af fællesskabet. Det er den bedste måde vi kan fejre sæsonens lyspunkt. 

Glædelig jul.