Konservative foreslår kommunalt folkemøde

jesper-kejlhof_452x640

I nogle år har der været afholdt Folkemøde på Bornholm, hvor de store landsdækkende organisationer, partier o.s.v. mødes til et par dage med møder, samtaler og debatter.

Vi bør også have et folkemøde i Roskilde Kommune. De Konservative i Roskilde foreslår at der bliver planlagt et lokalt folkemøde. Det skal ikke være konkurrent til Bornholm, og det fremhæves derfor at det er et lokalt Roskilde Folkemøde. Her kan f.eks. deltage lokale foreninger, lokale politiske og erhvervsmæssige organisationer. Det kan være de ungdomspolitiske foreninger, erhvervsforum, Visit Roskilde, måske spejdere, kulturelle og andre lokale foreninger inviteres til at deltage.

Vi ønsker at der etableres et årligt demokratimøde, hvor vi mødes på kryds og tværs af organisationer – danner netværk og viser hvad Roskilde kan løfte. Det kan være debat om store og små emner, hvor borgere møder hinanden til debat og samtale.

Der er så småt startet et månedligt arrangement med byrådet i Byens Hus, den første fredag i måneden, men Roskilde Konservative ser gerne at vi en gang om året f.eks. udvider det til at foregå ude af Byens Hus – f.eks. på hele Stændertorvet, hvor vi netop inddrager andre lokale foreninger o.s.v.

Byrådet opfordres til at sætte gang i debatten omkring det, og Roskilde Konservative vil invitere til åbent møde for at ideen kan udvikles, f.eks. i samarbejde med Byens Hus, Folkeoplysningsudvalget, Visit Roskilde o.s.v.

Venlig hilsen

Roskilde Konservative

Jesper Kejlhof – Bestyrelsesmedlem i Det Konservative Folkepartis Vælgerforening i Roskilde

Publiceret i Dagbladet – 27. januar 2016